iskustva svedocenje rezultati bowen

Stres, hronični umor, bolovi u mišićima

Na Bowen terapiju sam krenuo po preporuci prijatelja kako bih se opustio i bolje izlazio na kraj sa svakodnevnim obavezama. Bio sam hronično umoran, neispavan, napet, sa bolovima u nogama, leđima i ramenima. Već posle prvog tretmana prestao je bol u leđima i posle dužeg vremena sam normalno spavao. Tako je bilo prvih nekoliko dana nakon terapije, a zatim zbog gužve i pritisaka na poslu se vratila napetost. Nakon drugog tretmana sam bio smireniji, osećao sam lakoću u nogama i rasterećenost u ramenima. Nakon narednih nekoliko tretmana osećao sam se mnogo bolje mentalno, a svi bolovi su prestali. Zaista nisam mogao da verujem da se tako brzo vide efekti Bowen terapije. Sada imam mnogo više energije za svakodnevne stresove koje mnogo lakše prevazilazim. – Goran, 55 god.

Anksioznost, strahovi, napadi panike

Prethodnih nekoliko godina su mi bile veoma stresne i suočila sam se sa veoma neprijatnim periodom kada sam počela da osećam napetost, strahove i anksioznost. To se manifestovalo pojavom mučnine, stezanjem u grudima i osećajem da nemam dovoljno vazduha, lupanjem srca, osećajem da mi stoji knedla u grlu, drhtanjem, itd. Nisam želela da pijem lekove za smirenje i kada sam saznala za Bowen terapiju, odlučila sam da pokušam na taj način da rešim problem. Nakon nekoliko serija Bowen terapije mogu da kažem da sam zadovoljna. Simptomi koje sam imala su se veoma smanjili, a neki su u potpunosti nestali. Sada povremeno dolazim na Bowen kada osetim da mi je potrebno da obnovim enenrgiju i da sprečim da se u nekoj potencijalno stresnoj situaciji ponovo suočim sa sličnim problemom. – Milica, 32 god

Hašimoto tireoiditis

U oktobru 2021. godine nakon opsežnih pretraga, dijagnostikovan mi je Hašimoto tireoiditis. Imala sam veoma iritirajuće simptome: preskakanje srca, nemir u stomaku zbog koga nisam mogla da jedem, smetnje pri gutanju, nesanice, prekomerno znojenje… Preskakanje srca je bilo veoma intenzivno, uznemirujuće i iscrpljujuće. Pošto je bolest bila u početnom stadijumu, doktorka mi je prvo prepisala terapiju sumplementima i dala savet da ako nakon mesec dana i dalje budem imala izražene simptome počnem da pijem lek Eutiroks.

Počela sam da čitam razne knjige i tekstove na temu bolesti štitne žlezde i odlučila sam da, sve dok mogu, istrajem na alternativnim metodama, pa tek ako ništa ne bude dalo rezultate, počnem da pijem prepisani lek. Prvo sam probala sa čajevima. Pila sam ih oko dva meseca, ali pošto se ništa nije menjalo u mom zdravstvenom stanju, odnosno simptomi su bili i dalje veoma izraženi, prestala sam da ih pijem i krenula da tražim druge metode.

Naišla sam na jedan tekst o Boven terapiji, zainteresovala se za tu vrstu tretmana i odlučila da krenem na Boven kod dr Aleksandre Marić. Prvi put sam se osećala preporođeno. Simptomi se nisu povukli, ali mi je sama terapija veoma prijala. Bilo je veoma opuštajuće iskustvo. Išla sam jednom nedeljno i nekoliko nedelja se ništa nije dešavalo. Terapija je bila prijatna, ali simptomi su bili uporni i meni je bilo veoma loše. I jednog dana, počela sam da jedem normalno. Ostali simptomi se nisu povukli, ali meni je to bio znak da sam na pravom putu i da treba da istrajem sa Boven terapijom. Pošto su simptomi bili izuzetno jaki, stalno sam bila na ivici da krenem da pijem lek, ali sam ipak sa druge strane htela da dam šansu Bovenu i svom telu, verujući da je ova vrsta terapije baš ono što mi treba. I onda, jednog dana, nakon sedme terapije (od ukupno osam), preskakanje srca je prestalo, tada sam i primetila da se već duže vreme ne znojim dok spavam i da mirnije spavam noću. Sada, nakon svega, veoma mi je drago što nisam odustala od Bovena i zahvalna sam Aleksandri što me je nenametljivo, nežno i sa puno podrške upoznala sa ovom blagotvornom, isceljujućom terapijom. – Aleksandra, 40 god.

Kolike (grčevi) kod beba

Za Bowen terapiju čula sam od mama iz Školice roditeljstva, u potrazi za metodama olakšavanja tegoba usled kolika. Opis je bio štur, ali jasan  “Bowen leči sve, pa i grčeve”. Dogovor sa dr Aleksandrom bio je brz i jednostavan, kao i sva dalja komunikacija.

Tri odlaska na 5-minutne tretmane vratili su nam noćni san i oslobodili bebu svakodnevnih tegoba, a nas bezuspešnog traganja za rešenjem. Dobili smo i vežbice za prvu pomoć, koje se mogu raditi kod kuće. Od jednog malog Luke i njegovih roditelja jedno veliko hvala i preporuka svima koji se nađu u ovoj situaciji da daju šansu Bowen-u. – Luka, bebica od 2 meseca

Nesanica, artritis, povreda kolena

Dođe tako trenutak kad se nagomilaju neki zdravstveni problemi i tegobe, kad se aktiviraju stare povrede, kad počne na sve strane da boli, da štreca, da tišti, pa na sve to dođe još i nesanica…. što sve i nije neko čudo kad napuniš 70 godina. Pomisao na to koliko bi raznih ordinacija morala da obiđem sa upitnim rezultatima verovatno je još više produbljivala tu moju nesanicu, a znamo da bake moraju da budu u dobroj formi kad čuvaju unuke.

Čim sam čula za Boven terapiju, pomislila sam da ipak postoji pomoć, manje bolna od akupunkture na koju sam ranije išla, a moram priznati da mi se dopao i ritam terapije sa dolascima jednom nedeljno. Za Boven centar sam se odlučila jer mi mudrost  mojih godina kaže da zdravlje treba poveriti onome sa najdužim iskustvom, sa najboljim rezultatima u radu, sa najvećom stručnošću. I, pokazalo se da nisam pogrešila, da sam se našla u pravim rukama.

U dugom i temeljnom razgovoru sa dr Aleksandrom došli smo i do mojih mnogih zaboravljenih problema. Ipak, glavna ‘boljka’ je bilo moje, mnogo puta povređivano koleno, pa uporna nesanica koja me ponekad držala budnom čak do jutra, već neko vreme utrnuli prsti na stopalima, kao i dva skvrčena prsta, otekle noge, priličan artritičan bol u jednoj šaci, onda konstantni pritisak u ramenima, povremeni išijatični bolovi. Uh, baš se nakupilo….

Dobra vest je bila to što moja dva veštačka kuka nisu nikakva prepreka za Boven terapiju. I onda smo počele. Prva je nestala nesanica i to začuđujuće brzo, potom se izgubio bol u šaci, već sam zaboravila da sam ikada imala išijas, prsti su prestali da trnu, noge više ne otiču ni posle dugotrajnog sedenja za kompjuterom. Bolno koleno je bilo najtvrdoglavije, što ne čudi posle mnogobrojnih povreda dok sam trenirala atletiku, na mnogim skijanjima, pri opterećenju dok igram ping pong, ali  je dr Aleksandra pokazala da je jača od njega – posle dva meseca terapije i ono je prestalo da boli.

U svakom slučaju sad znam gde ću doći čim opet nešto počne da mi kvari život i, naravno, neću čekati da se moji zdravstveni problem nagomilaju kao do sada. – Ivana Stambolić, 70 god.

Pomeren koksik (repna kost), bolovi u lumbalnom delu leđa

Nakon par meseci bola u lumbalnom delu leđa i dijagnoze pomerenog koksika (repna kost) kao i nemogućnosti svakodnevnog normalnog kretanja, odabrala sam Bowen kao moguće rešenje svojih problema. Bowen je manuelna neagresivna tehnika i zbog toga sam se opredelila za nju. Moji bolovi su se smanjili nakon kontinuiranih terapija i rado je preporučujem svojim prijateljima. Potrebno je strpljenje jer svaki organizam različito reaguje ali su rezultati svakako pozitivni. Ja sam uz Bowen izbegla operaciju, svakodnevne elektro-terapije, injekcije i vreme koje sam uštedela sam počela da koristim za vežbanje. U Evropi se ova tehnika odavno koristi i mišljenja sam da svakako treba da je probate. –  Aleksandra, košarkaški trener, 39 god.

Hronični umor, bolovi u leđima, povreda kolena

Zbog učestalih i vrlo neprijatnih bolova u leđima potražila sam pomoć u Bowen centru kod dr Aleksandre. Nakon prve terapije bol se smanjio i razredio, ali, što mi je bilo najfascinantnije, imala sam osećaj da mi se kičma ’izdužila’, da sam porasla za oko 10 cm (što je bila posledica otklanjanja mišićnog spazma). Nakon druge terapije pojavio mi se osećaj da su mi se gornja (rameni pojas) i srednja (karlica) ravan tela izbalansirale, kao i osećaj laganih nogu. Kako je problem sa kičmom jenjavao, posvetili smo se i drugima problemima. Tako je moj problem nadutog stomaka rešen za dve-tri terapije, kao i osećaj zapušenih ušiju. I pored svega toga, dr Aleksandra je paralelno radila i na mom dugogodišnjem problemu sa kolenima. Nakon dva meseca kontinuiranih tretmana, ukratko mogu reći da je i dalje prisutan osećaj laganih nogu, ponovo sam počela da osećam svoje trbušne mišiće (što ranije nisam mogla zbog osećaja nadutosti). Nemam više bolove u leđima, telu mi je vraćena zdrava (ispravna) stabilnost koštano-mišićnog sistema, osećaj hroničnog umora je nestao, kao i osećaj zapušenih ušiju. I pored svega toga, dr Aleksandra je paralelno radila i na mom dugogodišnjem problemu sa kolenima. Nakon dva meseca kontinuiranih tretmana, ukratko mogu reći da je i dalje prisutan osećaj laganih nogu, ponovo sam počela da osećam svoje trbušne mišiće (što ranije nisam mogla zbog osećaja nadutosti). Nemam više bolove u leđima, telu mi je vraćena zdrava (ispravna) stabilnost koštano-mišićnog sistema, osećaj hroničnog umora je nestao, kao i osećaj zapušenih ušiju. Hvala dr Aleksandri na razumevnaju i predivnom druženju, a pre svega na velikoj pomoći da vratim svoje telo u normalu. Zahvalna, Ana Mojović, medicinska sestra i sportski trener, 29 god.

Bolovi u leđima i nogama

Sa Bowen tehnikom sam prvobitno došao u kontakt preko svoje majke, kojoj tretmani već pet godina pomažu u tegobama sa rukama. Kako sam već bio svedok poboljšanja njenog zdravstvenog stanja, nisam imao rezerve pri obraćanju doktorki Aleksandri povodom jakih bolova u leđima, i ako mi je to bio prvi susret sa bilo kojim vidom alternativne medicine. U prvi mah, nakom tretmana, nisam osetio značajnu promenu. Međutim, već sledećeg dana telo je krenulo da reaguje na način koji me je iskreno iznenadio. Već nakon drugog tretmana bol u leđima je potpuno nestao! Kako sam nastavio sa terapijom, bolovi u nogama, koje sam nosio toliko dugo da sam mislio da nikada neće nestati, su se potpuno povukli. Sa prvim setom terapije sam završio pre dva meseca i bolovi se nisu vratili. Šta više, osećam se življe i spremnije za bilo kakvu fizičku aktivnost više nego ikada! Najtoplija preporuka sa moje strane. – Duško, 30 god. 

Rehabilitacija nakon preloma lakta, svakodnevni stres, discus hernia

Bowen terapiju smo prvi put probali kada je naš sin Danilo sa 6 godina polomio lakat. Nakon duge tradicionalne rehabilitacije ruka je bila funkcionalna, ali se lakat minimalno savijao. Bowen terapija je dala neverovatan efekat! Nakon svakog tretmana, savijanje ruke je bilo očigledno veće i vrlo brzo smo bili potpuno zadovoljni rezultatom. Prirodno nakon toga, Bowen je postao naša porodična rutina. Danilo terapijom rešava pad imuniteta i izbegava veće respiratorne infekcije, dok se mama i tata bore sa uticajem svakodnevnog stresa na organizam i višečasovnog sedenja. Baka Svetlana se pridružila i Bowen terapijom ublažava simptome diskus hernije, bola u vratu i slično. Bowen čini posebnim i dr Aleksandra, koja pored evidentne stručnosti i profesionalnosti poseduje istaknute ljudske kvalitete i jaku empatiju. – Tanja, Đole, Danilo i Svetlana

Ulcerozni kolitis

Moj sin Luka (19 god.) boluje od ulceroznog kolitisa više od dve godine. Pošto je ocenjen od svih gastroenterologa kao izuzetno težak slučaj, savetovana mu je totalna kolektomija. Tražeći način da izbegnemo operaciju, čuli smo za Bowen tehniku i rešili da probamo. Draga doktorka Aleksandra nam je pomogla koliko terapijom toliko i strpljenjem, lepom rečju i pozitivnim nastupom. Zahvalni smo joj zauvek jer smo uspeli da odložimo operaciju, a možda i da je izbegnemo u potpunosti. Veliki pozdrav i poštovanje od Luke i Aleksandre

Visoka temperatura i kašalj

Mojoj ćerkici od dve godine je Bowen terapijom pomoću samo četiri pokreta skinuta temperatura od 40 stepeni kada lekovi nisu delovali. Takođe, videla sam da je kod dečijeg kašlja ova terapija veoma efikasna. Sportistima bih posebno preporučila Bowen jer je metoda brzog oporavka kod povreda mekih tkiva, kao što je na primer distorzija skočnog zgloba. Pored toga ubrzava oporavak posle utakmica ili jakog treninga! Bowen je nešto što bih svima preporučila jer je potreba u 21 veku. Opušta, uspavljuje, leči, deluje na celo telo, i to svaki put drugačije, ali sa efektom! Preporučujem je deci jer jer bezbolna i efikasna!   –  Svetlana, košarkaški trener

Inflamacija i bol u zglobu palca na stopalu

Glavni razlog mog dolaska na Bowen terapiju je bio problem sa bolom u palcu stopala i inflamacijom njegovog zgloba. Znala sam da je potrebno da pronađem uzrok tog problema, ali nisam znala kako da dođem do njega. Nakon serije tretmana, shvatila sam da se način na koji se težina mog tela prenosi na stopala prilikom hoda izbalansirala, odnosno oslonac na stopalima se promenio. Nakon nekoliko meseci vratila sam se da uradim još nekoliko terapija i efekat je trajan. Ovo iskustvo me je naučilo više stvari o mom telu, kako da ga razumem i na koji način da se bavim njim. Tokom tretmana sam otkrila još jedan, možda još značajniji efekat Bowen tehnike – to je veoma moćan način relaksacije uma. – Ivana, 48 god.

Upala tetiva lakta, bolovi u kolenima i kukovima

Zovem se Luka i imam 19 godina. Profesionalno se bavim 11 godina stonim tenisom i naravno ogromnu ljubav gajim prema tom sportu. Nažalost, u protekle dve godine, a pogotovo poslednjih godinu dana gotovo da nisam mogao da igram zbog bolova u laktu. Problem je bio u tetivama lakta (gotovo svim). Pokušavao sam sve, od dugih pauza od po 2-3 meseca pa do svih fizioterapeuta koji su stvarno ljudi dali sve od sebe, ali nažalost nisam uspeo da rešim problem. Promene u laktu tokom Bowen terapija nisam osetio odmah sve dok nisam probao da treniram i tek onda stvarno osetio koliko mi je lakša ruka. Međutim, tokom terapija sam osetio promene u kolenima i u kukovima, što je na prvi pogled  izgledalo čudno, ali u stvari sasvim logično s obzirom da je celo telo povezano i da je problem ustvari odatle nastao i preneo se na lakat. Na osnovu mog ličnog pozitivnog iskustva svakome bih preporučio Bowen terapiju bez obzira da li se bavi sportom ili ima zdravstvene probleme. – Luka, 19 god.

Povreda ramena

Za Bowen terapiju sam čula od svoje sestre koja je sportista i dugo je patila od bola u kolenu. Posle samo par tretmana, bilo joj je bolje i vratila se na teren. Zbog dugogodišnjeg bola u ramenu nastalog kao posledica neodgovornosti trenera u teretani, i činjenice da terapije i lekovi koje je fizioterapeut preporučio nisu pomogli, odlučila sam se za Bowen terapiju. Svidelo mi se što terapija nije invazivna, samim tim ni bolna, i što sam se, uprkos bolu od kog sam patila, mogla opustiti. Nakon samo jedne terapije osećala sam se neuporedivo bolje, a par dana nakon sledeće, bol je nestao i nisam više osećala mučninu. Ponovo sam počela da vežbam. Sada, svaki put kada sam u Beogradu, posetim dr Aleksandru, radi opuštanja mišića celog tela i zbog povremenog bola u vratu koji imam zbog loše pozicije pri spavanju. Bowen terapija je do sada najpozitivnije iskustvo, nešto što bih svakome preporučila. – Nataša, 26 god.

Bolovi u lumbalnom i vratnom delu kičmenog stuba

Ja sam Dragan Gavrilović viši košarkaški trener. Imam 63 godine i imam problem sa lumbalnim i vratnim delom kičmenog stuba. Prisutan je dugi niz godina bol, nekada manje nekada više u lumbalnom delu tako da sam rešio da pokušam sa Bowen terapijom. Prvih mesec dana sam išao jedanput nedeljno na terapiju i došlo je do vidnog poboljšanja u predelu donjih ekstremiteta sa zaostalim minimalnim bolovima, što mi je omogućilo lakše kretanje. U svakom slučaju svima preporučujem Bowen terapiju jer je meni lično pomogla s’tim što svako od nas mora disciplinovano da nastavi sa pojedinim vežbama da bi to bilo dobro. – Dragan Gavrilović, 63 god.

Glavobolje, problemi sa želucem, gubitak energije

Moje iskustvo sa Bowen terapijom je malo je reći fantastično. Došla sam prvi put u veoma lošem stanju. Zbog stresa na poslu i privatno, imala sam česte glavobolje, probleme sa želudcem, strahove, gubitak energije. Posle nekoliko tretmana sve tegobe su nestale ili bile ublažene. Najveći uspeh dr Aleksandre u mom slučaju je bio kada su počeli bolovi u ramenu i celoj desnoj ruci. Posle 5 tretmana, bol i trnjenje u ruci je potpuno prestalo. Kad god se pojavi neki problem, vraćam se Bowen terapiji.  – Dragana, 45 god.

Povreda spoljnih ligamenata kolena

Dosta vremena sam provela van košarkaškog terena zbog povrede spoljnih ligamenata kolena. Posetila sam nekoliko lekara i probala mnoge terapije koje nisu imale efekta. Trener mi je preporučio Bowen terapiju. Već posle 4 terapije bolovi su nestali u potpunosti i ja sam mogla da se vratim na teren bez ikakvih pomagala (steznika, bandaža, magneta). Bowen nije pomogao samo mom kolenu već celom mom telu i učinio je da se osećam bolje u svakom pogledu. Preporučila bih ga svima! –  Kristina, 18 god.

Menopauza

Zovem se Jelena, imam 43 godine. Imam probleme koji su medicinski nerešivi tj. menopauza me je uzela pod svoje. Od svakodnevnih bolova raznih tačaka na telu do psiholoških igrica, sve je to bilo kod mene prisutno, pa sam rešila da probam Bowen terapiju. Zaista sam prezadovoljna rezultatima. Moj najveći problem su bili bolovi leve ruke koji su nestali posle prvog tretmana. Ja preporučujem Bowen svima koji su otvoreni za nesto novo i nisu nepoverljivi, svakako može da se proba. Pozdrav za Bowen Sjajni ste! – Jelena, 43 god.

Povreda temporomandibularnog (viličnog) zgloba, stres, nesanica

Tokom dugotrajne stomatološke procedure pre 3 i po godine povređen mi je temporomandibularni zglob. Postavljanje dijagnoze je bilo sporo, bolovi strašni, sve je to trajalo mesecima. Primenila sam sve što je zvanična i „alternativna“ medicina mogla da mi pruži, ali sam najbolje rezultate do dolaska u ordinaciju Bowen i susreta sa doktorkom Aleksandrom postigla sledeći savete tipa: jedi kašasto, ne zevaj i ne smej se. Takođe, pre dve godine je pomogla i akupunktura, ali su se bolovi vratili. Bolovi i intenzitet kod ovog stanja osciliraju, a u decembru 2016. godine postali su takvi da više nisam mogla da funkcionišem. Do doktorke Aleksandre sam došla slučajno, ako tako nešto može da se kaže: na internetu sam tražila mesto na Voždovcu sa ozbiljnom masažom. Na moje veliko iznenadjenje, videla sam da na sajtu Bowen centra pominju (prvi i jedini) tretiranje mog problema! Zvala u subotu, primili me u ponedeljak, posle par dolazaka bila sam kao nova. Prošlo je par meseci, potpuno sam dobro. Istovremeno sa zglobom, doktorka mi je tretirala i ostale probleme, koje ja zovem sitni – iako nisu, samo su manji od onoga što me je mučilo. Prostor, energija, pristup, komunikacija – sve je dobro, pored očigledne stručnosti!  Hvala vam što postojite i nemojte molim vas da se selite sa Voždovca. – Maja, 54 god.

Bolovi u vratnom delu kičme

Nakon Bowen terapije se nikada nisam osećala bolje. Naročito vezano za vratni deo kičme. Godinama sam se lečila na sve moguće načine i nisam imala nikakav boljitak. Nakon druge Bowen terapije promena je takva da mogu normalno da okrećem glavu bez ukočenosti koja je pratila taj pokret. Svakako i dalje nastavljam sa Bowen terapijom i svima koji imaju dilemu toplo preporučujem. – Mirjana, 53 god.

Dete koje je doživelo stres, problem sa ponašanjem

Na Bowen terapiju smo prvenstveno krenuli zbog našeg 5,5 godišnjeg sina. Naime, mališa je doživeo stres koji je toliko uticao na njega da je i na najmanje sitnice burno reagovao vriskom, plakanjem i odbijanjem svakog predloga koji mu se nudio kao rešenje. Stres je najviše uticao na njegovo ponašanje u vrtiću, tj kolektivu. Za Bowen terapiju smo saznali upravo, u tom periodu njegovog nervnog rastrojstva, od njegove vaspitačice. Posle prvog tretmana, rezultati su bili očigledni, to veče dečak je spavao mirno 12h. Bowen terapija je na njega uticala toliko relaksirajuće i opuštajuće da smo posle svakog tretmana primetno uviđali promene u ponašanju kod svog deteta.  – Roditelji malog Vuleta od 6 god.

Bolovi u ramenima, rukama, lumbalnom i vratnom delu kičmenog stuba, problemi sa varenjem

Zbog prirode posla kojim se bavim koji uključuje celodnevni rad na računaru ili naporne terenske ekspedicije često imam bolove u vratnom i lumbalnom delu kičme, ramenima i rukama. Akutna bolna stanja traju mesecima. Primenila sam sve što je zvanična medicina mogla da mi pruži, koja je podrazumevala pre terapiju protiv bola i fizikalnu terapiju. Međutim, mnogo toga se promenilo posle dolaska u ordinaciju Bowen i susreta sa doktorkom Aleksandrom. Njen pristup tretiranju navedenih ali i nekih drugih zdravstvenih problema je za mene potpuno novo i dragoceno iskustvo koje sa zadovoljstvom delim sa prijateljima. – Miroslava, 55 god.

Bolovi u leđima i loše držanje (postura)

Moje iskustvo sa Bowenom je odlično. Ranije sam imala konstantne bolove u leđima i bila sam pogrbljena (zbog toga što su mi mišići bili zgrčeni). Posle dužeg perioda odlaska na Bowen tretmane mnogo sam se ispravila, mišići leđa su mi opušteniji i nemam konstantne bolove. Sada sam elastičnija nego pre, vežbe istezanja radim sa lakoćom a ranije mi je to predstavljalo problem. Svakome bih preporučila Bowen ako ima neke bolove jer opušta i telo više nije u grču.  –  Jovana, 12 god.

Problemi sa kolenima

Zbog dugogodišnjih problema sa kolenima mislila sam da neću biti u stanju da pružam maksimum na košarkaškom terenu. Bila sam na više različitih terapija, koristila razne kreme i steznike ali nisu bili ni od kakve pomoći. Drugarica mi je preporučila Bowen terapiju i moram da priznam da sam osećala poboljšanje već nakon prvog tretmana. Sada mogu da se bavim sportom ne razmišljajući o bolovima koji bi usledili odmah nakon fizičke aktivnosti.  –  Katarina, 18 god.

Ukočenost i bolovi u vratnom delu kičme, ramenima i rukama

Zbog prirode posla kojim se bavim često imam bolove u vratnom delu kičme, ramenima i rukama. Od kada koristim Bowen terapiju dobro se osećam. Uz to se bavim odogovarajućim fizičkim aktivnostima što čini dobru kombinaciju. Bowen mi je pomogao u izuzetno brzom oporavku posle povrede noge.  –  Kaća, 55 god.

Bol u kolenu

Sportista sam i imam problem sa kolenom i konstantne bolove već duže vreme. Išla sam na razne terapije kojie nisu bile uspešne. Trener mi je preporučio Bowen tehniku. Posle par terapija bilo mi je mnogo bolje. Bowen tretmani mi pomažu ne samo oko kolena, već imam i dosta bolji san, mnogo bolje raspoloženje, a nervoza je smanjena na minimum. –  Dragana, 18 god.

Discus hernia

Imam 45 godina proteklih 6 meseci sam imala problem sa ukočenošću i oduzimanjem leve noge. Na Bowen sam otišla na nagovor ćerke. Terapija je delotvorna u svakom pogledu, samo što umesto čarobnog štapića u pitanju su zlatne ruke i precizni pokreti. Deluje opuštajuće, pokretljivost se vratila a bolovi nestali. Sve u svemu nemam reči hvale i svakome ko ima i najmanji zdravstveni problem bih od sveg srca preporučila. – Zorica 45 god.