metode samopomoci za bolji zivot

Zbog čega treba da primenite metode samopomoći?

Svaka osoba je jedinstvena, poseduje svoje autentične vrednosti, uverenja, svoje lične istine, svoje misli, osećanja, ponašanja, svoja lična iskustva.

Samo vi znate kako se osećate i šta tačno želite u svom životu. Samo vi možete da pomognete sebi kako biste razrešili svoje dileme, probleme i kreirali svoju stvarnost.

Niko drugi to neće i ne može da uradi umesto vas!

Iako je nekada potrebno da se konsultujete sa psihologom, psihoterapeutom, coachom koji su stručni i obučeni da vam pomognu, jedino vi sami možete da promenite ono što želite. Nekada ćete veoma brzo razrešiti sve i krenuti napred. Međutim, nekada sa vama neće rezonovati pristup, metoda ili energija osobe sa kojom radite, pa ćete biti zbunjeni.

Takođe, bez obzira na to koliko vas neko dobro poznaje i koliko ste bliski, nikada ta osoba ne može tačno da zna kako izgleda biti u vašoj koži.

Ono što treba da znate je

da ZAISTA već imate SVE što vam je potrebno da ostvarite svoje potencijale. Možda treba da usavršite neku veštinu, da promenite neku naviku ili neko uverenje koje vam ne koristi… Sve je to deo ličnog razvoja. Ljudi se menjaju, uče, razvijaju. Ne ostaju isti celog svog života, napreduju…

Svako to može da uradi ukoliko sam sa sobom razjasni ŠTA je to što stvarno želi i KO/KAKVA OSOBA želi da bude i otkrije način koji rezonuje sa njim.

Važno je da budete prisutni u svom životu i da ne idete onako kako vas struja nosi, već da se zaustavite i zapitate kako se osećate i da vidite gde ste. Počnite od početka, od svojih osnovnih vrednosti, pa idite dalje korak po korak.

Šta da radite?

Probajte, testirajte različite metode i tehnike. Pronađite ono što vama ‘leži’, što za vas ‘radi’.

Odaberite neku od metoda samopomoći i PRIMENITE je kontinuirano tokom nekog vremenskog perioda (mesec dana, dva, tri…).

Pratite i posmatrajte šta se menja. Nekada se promene vide odmah, a nekada su postepene i skoro neprimetne, tako da samo jednoga dana shvatite da su se desile.

U svakom slučaju važno je da se pokrenete i da počnete, da uradite NEŠTO, bilo šta, jer ako ne uradite ništa, NIŠTA se neće promeniti.

Na mom BLOGU možete naći tekstove sa različitim temama i vežbama koje možete odmah da primenite.

street sign, a notice, direction-141396.jpg

“Sve ono za šta znam, ali o čemu u datom trenutku ne mislim; sve ono čega sam nekada bio svestan, ali sam sada zaboravio; sve ono što su moja čula opazila, ali moj svesni um nije zabeležio; sve ono što nenamerno i bez obraćanja pažnje osećam, mislim, pamtim, želim i činim; sve one buduće stvari koje se u meni uobličavaju i jednog će dana dospeti u moju svest: sve je to sadržaj nesvesnog!

Carl Gustav Jung

Ako imate neko pitanje javite se