points of you coaching

Šta je Points of You metod?

Points of You je coaching metod zasnovan na fototerapiji. Baziran je na asocijativnim vezama između fotografije, reči i teme/oblasti koju ste odabrali. Uvođenje teme preko vizuelnog stimulusa koji nema očiglednu direktnu vezu sa temom stimuliše vaš racionalni i emotivni sistem i daje prostor za ličnu interpretaciju. Omogućava vam da sagledate temu iz različitih perspektiva i da dođete do veoma značajnih uvida.

Osnova Points of You metodologije je interakcija između leve (fokusirana na logiku i analize) i desne (intuitivne i emotivne) polovine mozga. To se dešava kada istovremeno posmatrate fotografiju i reč. Fotografija stimuliše vaš desni – kreativni deo mozga, a reč aktivira levu – analitičku stranu. Istovremena stimulacija obe hemisfere mozga dovodi do povezivanja između emocionalnog i racionalnog.

leva i desna hemisfera

Pošto je kod većine ljudi dominantnija leva moždana hemisfera, dolazi do ’namerno izazvane konfuzije’ koja daje vašem umu kratak odmor od unapred pripremljenih ideja o tome kakve bi stvari ’trebale da budu’, kako bi ’trebalo’ da se razvijaju, od uobičajenih rešenja, i dozvoljavaju vašem umu da se otvori za nova područja unutar vas i nove mogućnosti za promenu i rast. 

Susret između ova dva načina razmišljanja omogućava da se pojavi nešto NOVO – misao ili uvid.

The Coaching Game Points of You

Poins of You alati The Coaching Game i Punctum zaobilaze logiku i idu dublje. Pomažu vam da bolje sagledate sebe, istražite svoja uverenja, razrešite dileme, donesete prave odluke, da razrešite neki konflikt, da poboljšate komunikaciju sa drugima, da uvidite šta vas koči da napredujete, a gde je prostor za ekspanziju i rast, da ispitate nove mogućnosti, dobijete inspiraciju i nove ideje, i još mnogo toga…

Faces

Posmatranjem drugih usuđujemo se da pogledamo sebe na najdirektniji način, da pogledamo sebe u oči. Naša lica predstavljaju ono što smo MI, naša osećanja, misli, snove, namere… Dok posmatrate lica nepoznatih osoba, analizirate ovu tihu komunikaciju i u deliću sekunde možete da shvatite izraz lica, raspoloženje, misli i emocije osobe na fotografiji.

Rad sa FACES vas povezuje sa značajnim osobama u vašem životu. FACES na površinu donose pitanja u vezi vaših odnosa, uloga koje igrate i načina na koje odražavate jedni druge. 

FACES kao ogledalo reflektuju lice koje posmatrate i pokazuju vam kako vidite sebe, kako vidite druge i kako drugi vas vide. Lica drugih vas povezuju sa sopstvenim osećanjima i sećanjima. To je duboko, iznenađujuće i fascinantno putovanje ka sebi.  

FACES su moćan alat da otkrijete kako vidite sebe posmatrajući druge!

Faces Points of You coaching

Individulane konsultacije (Online i Offline)

Individualne konsultacije su prilagođene konkretnim potrebama klijenta. Rad sa Points of You The Coaching Game & Punctum karticama vam omogućava da se detaljno pozabavite bilo kojom temom iz ličnog života na kojoj želite da radite.

Magija je u tome što počinjete da razmišljate na potpuno drugačiji način, bolje se povezujete sa svojim nesvesnim umom, zaobilazite odbrambene mehanizme, bolje razumete svoje nesvesne obrasce, pronalazite šta to ne funkcioniše najbolje i kako to možete da promenite.

Points of You je jedinstven metod koji pomaže vašu transformaciju od mesta gde se nalazite do mesta gde želite da budete, pomaže vam da probijete barijere i blokade vezane za donošenje odluka, toleranciju, postavljanje ciljeva, planiranje…

On stvara provokaciju, privlači pažnju, veoma često da dovodi do ’Aha momenata’. Približavate se sebi na način koji je čist, jednostavan, autentičan.

Klijenti su obično veoma iznenađeni svim onim stvarima koje se pojave u procesu. Često se dešava da ne znaju šta sve postoji duboko u njima samima i kada počnu da razmišljaju o tome, otvaraju svoje srce i um i nalaze novu inspiraciju za samorazvoj.

Sreću se sa sobom na jednom dubljem nivou, sa svojim snovima i svojom sopstvenom mudrošću. 

Punctum Points of You coaching

Kako izgleda rad sa Points Of You?

Prvo napravite PAUZU… (jedan mali presek u svakodnevici, kako biste mogli da ‘stignete’).

Duboko udahnete nekoliko puta….

I zapitate se: Kako sam danas? Zašto sam ovde? Ko sam ja? Kako se osećam? Tokom par minuta ispitate kako se osećate, pustite misli da prolaze… (to su inače važna pitanja koja biste trebali sebi redovno da postavljate).

points of you metod

Zatim definišete TEMU iz svakodnevnog života koju želite da istražite (koja vas brine, imate dilemu, nešto što želite dublje da pogledate – lični odnos, karijera, porodica, deca, prijatelji, itd.) i formulišete JASNO PITANJE ili TEMU.

Points of You definisanje teme

Možete da odaberete neki od brojnih procesa:

 • Prošlost, sadašnjost, budućnost (Past, Present, Future)
 • Šta dobijam i šta gubim (Gain and Loss)
 • Odnos (Relationship)
 • Buđenje (Awakeness)
 • Moj ideal vs. Moja realnost (My Ideal vs. My Reality)
 • Sastanak sa sobom (A Date With Myself)
 • Moje lično putovanje (My Personal Journey)
 • Moj Foto album (My Photo album) i Mapa asocijacija – Punctum
 • Za fantastičan novi početak (To a Fantastic New Start)
 • Prebrodite strah (Moving Beyond the Fear)
 • Moje unutrašnje dete (My Inner Child) – Faces
 • Šta me čini onim što jesam? (What Makes me Who I am?) – Faces
 • Povratak u realnost (Back to Reality) – Faces
 • Niko nije savršen (Nobody’s perfect) – Faces
 • Ko sam ja? (Who am I?) – Faces
 • Moja lista želja (My life wishlist) – Faces
 • Šta, Zašto, Kako? (What, Why, How?) – Faces
 • 360 stepeni (360 degrees Layout chart) – Faces
 • Provera – Gde sam ja? (Check up) – Flow
 • Šta je to što stvarno želim (What do I want?) – Flow
 • Stvaram promenu (Shift) – Flow
 • Zatvaranje – procesa, odnosa, projekta, godine, itd. (Finally) – Flow

U sledećem koraku INTUITIVNO BIRATE kartice… (u zavisnosti od procesa, zavisi i broj kartica)

Zatim sledi ŠIRENJE PERSPEKTIVA – na poseban način posmatrate kartice, obraćajući pažnju na to kakve misli vam se javljaju, kakva osećanja i asocijacije dolaze.

Nakon toga neophodan je FOKUS na najznačajniji uvid, sumiranje utisaka.

Na kraju procesa se, na osnovu dobijenih uvida, definiše AKCIJA – KONKRETAN PLAN DELOVANJA.

points of you konsultacije

’Integracija slike i reči deluje na obe hemisfere mozga istovremeno. Ovaj simultani stimulus stvara neobičan fenomen: istovremeno se aktiviraju naša racionalna i intuitivna reakcija i tako pomešane zajedno stvaraju asocijaciju.’

Waltraud Kirsche (1999) Secrets of Peeling/Associative/Archetype Cards

Points of You coaching

Svaka, i najmanja stvar u životu ima bezbrojne tačke gledišta. Pravi izazov je pogledati stvari iz nove perspektive koja je ranije, iz bilo kog razloga, bila van vašeg vidokruga.

Promena skoro uvek počinje kada ste otvoreni i spremni da pogledate stvari iz drugog ugla i kada izađete iz uobičajenih načina razmišljanja.

Points of You vam pomaže da bolje sagledate sebe, istražite svoja uverenja, razrešite dileme, uvidite šta vas koči da napredujete i gde je prostor za ekspanziju i rast, da poboljšate komunikaciju sa drugima, da razrešite neki konflikt, da ispitate nove mogućnosti, da dobijete inspiraciju i nove ideje, donesete nove odluke…

Points of You Online konsultacije – ISKUSTVA

Jedinstvena i inspirativna metoda, lako primenljiva i korisna za svakodnevnu upotrebu. Points of You je zanimljiv analitičar i vodič za (raz)rešavanje slučaja i situacija, introspekciju ili rad u grupi. Za sve koji žele napredak u komunikaciji i ličnom razvoju, koji teže višim ciljevima. -Irena Vasiljević Vlatković

Puno ti hvala za pregršt ideja koje sam dobila nakon online konsultacija! Ništa se ne dešava slučajno, nakon što sam iznova prošla kroz materijal (kartice i tekstove) otkrila sam i povezala neke događaje i situacije i dosta bolje razumela trenutno stanje stvari. Dala si mi odgovor na dilemu koju sam imala vezano za posao i pokrenula na akciju! POY je kako si na početku i sama rekla veoma zanimljiva i inspirativna metoda. Dobiješ potpuno nov pogled na svet. Hvala još jednom! – Dragana Aleksić (B&D Adventures)

Draga ne znam zašto sam čak i posumnjala… Bukvalno sam nakon naše konsultacije, još sat i po razgovarala sama sa sobom… I uživala sam u tom razgovoru. Tebi hvala što si potpuno stručno vodila moja razmišljanja na zadatu temu i iskreno se nadam da će nam se putevi opet ukrstiti. Puno uspeha u daljem radu, potpuno si opravdala moja očekivanja. – Slađana Savić Biznis konsultant