You are currently viewing Vežbama disanja možete da promenite svoj život! Evo kako…

Vežbama disanja možete da promenite svoj život! Evo kako…

Kakvo je disanje kod različitih emotivnih stanja?

Ako ste ljuti ili besni, vi nesvesno zadržavate dah, stežete stomačne mišiće i gurate dah u gornji deo tela (grudni koš). Vaša vilica, ramena i lopatice su napeti i zategnuti.

Kada pogledate malo dublje često su u pozadini, ispod ljutnje i besa, BLOKIRANE EMOCIJE. Ljutnja je samo problem na površini koji maskira dublja osećanja tuge, straha, razočaranosti…

Kako dišete kada ste ljuti?

Kada ste ljuti, vi posle kratkog udaha zadržavate dah i ulazite u stanje bori se ili beži ili zaledi se. Vaše disanje je površno i isprekidano. Udah i izdah traju po 2 sekunde… Počinju da se luče hormoni stresa (adrenalin i kortizol) i u potpunosti se manje hemija u unutrašnjosti tela.

Pored toga što ste uznemireni, na taj način vi kočite svoj potencijal, radoznalost, sposobnost i otvorenost da učite i mislite i donosite racionalne odluke.

Šta možete da uradite kako biste promenili svoje emotivno stanje?

Dovoljno je da uradite SAMO TRI povezana CIRKULARNA udaha/izdaha i da već osetite transformaciju u svom telu.

Sporije, duboko i ravnomerno disanje će umiriti vaše telo i poslati mu signal da prestane da luči hormone stresa.

Kada vam se sledeći put desi da budete izbačeni iz balansa i kada osetite da niste povezani sa sobom, uradite tri povezana udaha/izdaha u trajanju od po 5 sekundi i promenite položaj svog tela. Razmrdajte ramena, vrat, opustite vilicu. SVESNO I SA NAMEROM!

Isprobajte… Potrebno vam je samo 30 sekundi!

Kada svesno usmerite svoju pažnju na disanje dobijate manje utisaka i informacija iz okruženja i pomerate se bliže svom centru, Ne rasipate energiju, već je akumulirate.

Kada ste fokusirani na disanje NE MOŽETE u isto vreme da pomerate svoj fokus koji bi želeo da luta od prošlosti do budućnosti, jer disanje se odvija ISKLJUČIVO SADA, U OVOM TRENUTKU!

Vežbama disanja:

  • Menjate fiziologiju svog tela
  • Povezujete svoju um i telo
  • Pokrećete energiju
  • Dobijate mentalnu jasnoću
  • Aktivirate parasimpatički deo autonomnog nervnog sistema (vagus nerv)